preskoči na sadržaj
 

 

POVIJEST SPORTA U NAŠOJ ŠKOLI

Tekst i foto: Tomica Letina.

 

 

 

REZULTATI KOŠARKAŠKE GRUPE  1987. - 2011.

KOŠARKAŠKA GRUPA U OŠ "LUDBREG" ZABILJEŽILA JE DO SADA NAJBOLJE REZULTATE U POSLJEDNJIH DVADESETAK GODINA. DVANAEST PUTA BILI SU PRVACI ŽUPANIJE. PRVI VEĆI USPJEH ZABILJEŽEN JE ŠK. GOD. 1987./88. KAD JE KOŠARKAŠKA EKIPA LUDBREGA OSVOJILA PRVO MJESTO U ZONI I REGIJI I PLASIRALA SE NA ZAVRŠNO DRŽAVNO PRVENSTVO U JASTREBARSKOM. U KONKURENCIJI OSAM EKIPA OSVOJILI SU PETO MJESTO. NAKON TOGA SLIJEDI DOMINACIJA  LUDBREŽANA OD 1992. PA SVE DO 2001. OSVOJENO JE OSAM ŽUPANIJSKIH PRVENSTAVA.  TRI PUTA SU BILI TREĆI NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA I TRI PUTA NA ZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA. U RAZDOBLJU OD 2002. DO 2009. REZULTATI SU BILI NEŠTO SKROMNIJI. OSVOJENO JE JEDNO TREĆE, DVA DRUGA I JEDNO PRVO MJESTO U ŽUPANIJI. OSIM KOŠARKAŠA I KOŠARKAŠICE SU BILE PRVAKINJE ZONE I REGIJE I SUDIONICE ZAVRŠNICE DRŽAVNOG PRVENSTVA 2001.  NA BJELOLASICI. PRVENSTVO ŽUPANIJE OSVOJILE SU 2009. I TREĆE MJESTO NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA.ŠKOLSKE GODINE 2003./04.JEDNA SJAJNA GENERACIJA DJEVOJAKA OSVOJILA JE  SAMO DRUGO MJESTO U ŽUPANIJI, JER TADA SU DOIMINIRALE KOŠARKAŠICE IZ VI OŠ VARAŽDIN.

OD SVIH OVIH SJAJNIH IGRAČA VEĆINA JE IGRALA U KOŠARKAŠKOM KLUBU "GRAFIČAR" I JOŠ I DANAS IGRA. KAO SENIORI POSTIGLI SA KLUBOM ODLIČNE REZULTATE I GODINAMA BILI MEĐU NAJBOLJIMA U LIGI U KOJOJ SU IGRALI.

SLIKE KOŠARKAŠKIH EKIPA  KRONOLOŠKIM REDOM:

 

 

 

 

PRVAKINJE ŽUPANIJE I TREĆE NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA 2008./09.

 

 

KOŠARKAŠI ŠŠK "LUDBREG" - DRUGO MJESTO U ŽUPANIJI - 2008./09.

 

 

RUKOMETNA GRUPA -  REZULTATI

OD 1981. - 2008.

Rukometna grupa osnovne škole "Ludbreg" počela je sa svojim radom odmah po osnivanju rukometnog kluba 1974. godine. Svoje prve uspjehe mladi rukometaši bilježe u šk. god. 1981.82. osvajanjem prvog mjesta u tadašnjoj zoni i drugog mjesta u regiji. Iz te generacije proizašli su najbolji igraći, koji su kasnije igrali kao seniori u rukometnom klubu. Rad sa mladim naraštajima pokazao se tada kao jedini ispravni put za napredak rukometa. Nakon prvog vala stasala je druga generacija rukometaša, koja je osvojila također prvo mjesto u zoni i drugo u regiji u šk. god. 1987.88. Iz te generacije također stasaju kvalitetni igraći , koji su kasnije nosioci rukometnog kluba iz Ludbrega. Nakon toga nisu zabilježeni neki značajniji rezultati u školskom rukometu, iako se dalje radilo dosta dobro, ali ne dovoljno. U to vrijeme dominiraju rukometaši iz Ivanca, koji su gotovo bili nepobjedivi. Osnivanjem udruge "Mladi rukometaš" počinje sustavni rad sa mladim generacijama i već sada se ubiru plodovi tog rada.

SLIKE RUKOMETAŠA

 

 

 

 

 

 

Ženska rukometna grupa u OŠ Ludbreg na identičan je naćin započela sa svojim djelovanjem. Osnivanjem ženskog rukometnog kluba započeo je sustavni rad sa mladim rukometašicama. Prvi veći uspjeh u školskom rukometu zabilježen je 1993./94. osvajanjem županijskog prvenstva i drugog mjesta na poluzavršnici državnog prvenstva. Zatim slijede istovjetni rezultati šk. god. 1995./96. i 1996./97. Još jedan uspjeh zabilježen je u školskoj godini 2000./01. također osvajanjem županijskog prvenstva i drugog mjesta na poluzavršnici. Sve do tada bio je to rezultat odličnog rada sa mladim rukometašicama. Klub je bio ekipiran sa više trenera i rezultati nisu mogli izostati. Nažalost zbog velikih kadrovskih promjena, nije se moglo nastaviti takvim tempom i pad je bio neminovan. I sada se uleže mnogo truda, ali bez večeg broja trenera i zainteresiranih rodtitelja i njihove djece, ne može biti  prosperiteta ženskog rukometa.

SLIKE RUKOMETAŠICA ŠŠK "LUDBREG"

 

 

 

 

 ATLETSKA GRUPA

Atletičari i atletičarke ŠŠK Ludbreg postigli su do sada sjajne rezultate u različitim atletskim disciplinama. Prvi uspjesi bilježe se 1977. kada su počeli nastupati na krosu Sportskih novosti. U toku deset godina redovnog nastupanja bili su svrstani među desetak najboljih škola u Hrvatskoj u konkurenciji preko stotinjak škola. 1978. bili su ekipno peti od 114 škola i 1979. ekipno četvrto mjesto od 113 škola. I u pojedinačnoj konkurenciji plasmani su bili vrlo visoki.

U posljednjih petnaest godina atletičari redovno nastupaju na županijskim prvenstvima i osvajaju mnoge medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Po atletskim rezultatima ŠŠK Ludbreg svrstava se među najbolje u Varaždinskoj županiji. Od mnogobrojnih trofeja spomenut ćemo samo najvrednije. Slobodan Bratuša 1998. osvaja prvo mjesto u županiji i na poluzavršnii državnog prvenstva. Sudjeluje na završnici državnog prvenstva u Puli. Najveći uspjeh zabilježen je 2001. kada atletičari iz Ludbrega osvajaju treće mjesto u Hrvatskoj a Luka Siladić postaje prvak države u skoku u vis i osvaja drugo mjesto u skoku u dalj.Lijepi uspjeh zabilježili su učenici petih i šestih razreda 2002. na obnovljenom krosu Sportskih novosti osvajanjem drugog mjesta u konkurenciji 44 škole. U ukupnom plasmanu osvojeno je četvrto mjesto u konkurenciji 66 osnovnih škola. U ženskoj konkurenciji Sara Kolak osvojila je prvo mjesto na  državnom  prvenstvu u Nestle ligi  2008. u bacanju loptice.

                    SLIKE ATLETIČARA SA NAJZNAČAJNIJIH NATJECANJA

KONTAKT


LOGO ŠKOLE


OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

Priloženi dokumenti:
raspored1.jpg
raspored1.pdf


Žurni poziv 112

         


Projekt e - Škole

Kutak za učenike

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

CERT
Računalna sigurnost
12.12.2017. 13:21
Zabilježen novi tip ransomware zlonamjernog programa
Novi zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan File Spider trenutno se širi putem neželjene pošte i cilja korisnike u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Hrvatskoj. Sam zlonamjerni ransomware sadržaj nalazi se u privitku neželjene pošte u zlonamjernoj Word datoteci. Naslovi spornih poruka su "Potrazivanje dugovanja" i drugi slični naslovi vezani uz naplatu dugova, novac te poslovanje. Nakon što žrtva na računalu otvori zlonamjerni Word dokument, aplikacija će ponuditi opciju "Enable Editing" te "Enable Content". Nakon što korisnik odobri obje opcije, makro naredba ugrađena u zlonamjerni Word dokument preuzima izvršnu datoteku s udaljenog računala, pohranjuje ju u mapu %AppData% \Spider te pokreće. Jednom pokrenuta macro naredba u zlonamjernom dokumentu, preuzima i izvršava ransomware na računalu, što će izazvati izvršavanje dva procesa naziva " enc.exe" i "dec.exe" . "Dec.exe" proces neprimjetno se pokreće u pozadini, pruža GUI sučelje i služi za dešifriranje, dok "enc.exe" proces šifrira podatke na računalu.  Prilikom šifriranja, ransomware će preskočiti datoteke smještene u niže navedenim mapama: tmp Videos winnt Application Data Spider PrefLogs Program Files (x86) Program Files ProgramData Temp Recycle System Volume Information Boot Windows U svakoj mapi u kojoj se nalazi šifrirana datoteka, pojavit će se i datoteka HOW TO DECRYPT FILES.url , koja će nakon pokretanja, otvoriti video upute kako dešifrirati podatke. Također, na radnoj će se površini računala pojaviti datoteka DECRYPTER.url koja pokreće " dec.exe" datoteku. Nakon toga, " enc.exe" stvara datoteku %UserProfile%\AppData\Roaming\Spider\5p1d3r te se gasi. Nakon što " dec.exe"  otkrije da je ta datoteka napravljena, žrtvi se prikazuje GUI sučelje s porukom napadača. Prateći naputke u nastavku možete se zaštititi od zlonamjernog ransomware sadržaja: Redovito izrađujte sigurnosne kopije podataka.  Pobrinite se da svi uređaji koriste posljednju inačicu antivirusnog programa. Izbjegavajte preuzimanje sadržaja s nepoznatih izvora.  Ne otvarajte privitke elektroničke pošte koja je stigla s vama nepoznatog izvora.  Koristite se internetom odgovorno i savjesno.  Sumnjive privitke skenirajte putem usluge VirusTotal      Indikatori kompromitacije ( IOCs ) navedeni su ovdje .   11.12.2017 bleepingcomputer.com Slike: 


Hrvački klub LUDBREG

Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju