preskoči na sadržaj
 

 

POVIJEST SPORTA U NAŠOJ ŠKOLI

Tekst i foto: Tomica Letina.

 

 

 

REZULTATI KOŠARKAŠKE GRUPE  1987. - 2011.

KOŠARKAŠKA GRUPA U OŠ "LUDBREG" ZABILJEŽILA JE DO SADA NAJBOLJE REZULTATE U POSLJEDNJIH DVADESETAK GODINA. DVANAEST PUTA BILI SU PRVACI ŽUPANIJE. PRVI VEĆI USPJEH ZABILJEŽEN JE ŠK. GOD. 1987./88. KAD JE KOŠARKAŠKA EKIPA LUDBREGA OSVOJILA PRVO MJESTO U ZONI I REGIJI I PLASIRALA SE NA ZAVRŠNO DRŽAVNO PRVENSTVO U JASTREBARSKOM. U KONKURENCIJI OSAM EKIPA OSVOJILI SU PETO MJESTO. NAKON TOGA SLIJEDI DOMINACIJA  LUDBREŽANA OD 1992. PA SVE DO 2001. OSVOJENO JE OSAM ŽUPANIJSKIH PRVENSTAVA.  TRI PUTA SU BILI TREĆI NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA I TRI PUTA NA ZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA. U RAZDOBLJU OD 2002. DO 2009. REZULTATI SU BILI NEŠTO SKROMNIJI. OSVOJENO JE JEDNO TREĆE, DVA DRUGA I JEDNO PRVO MJESTO U ŽUPANIJI. OSIM KOŠARKAŠA I KOŠARKAŠICE SU BILE PRVAKINJE ZONE I REGIJE I SUDIONICE ZAVRŠNICE DRŽAVNOG PRVENSTVA 2001.  NA BJELOLASICI. PRVENSTVO ŽUPANIJE OSVOJILE SU 2009. I TREĆE MJESTO NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA.ŠKOLSKE GODINE 2003./04.JEDNA SJAJNA GENERACIJA DJEVOJAKA OSVOJILA JE  SAMO DRUGO MJESTO U ŽUPANIJI, JER TADA SU DOIMINIRALE KOŠARKAŠICE IZ VI OŠ VARAŽDIN.

OD SVIH OVIH SJAJNIH IGRAČA VEĆINA JE IGRALA U KOŠARKAŠKOM KLUBU "GRAFIČAR" I JOŠ I DANAS IGRA. KAO SENIORI POSTIGLI SA KLUBOM ODLIČNE REZULTATE I GODINAMA BILI MEĐU NAJBOLJIMA U LIGI U KOJOJ SU IGRALI.

SLIKE KOŠARKAŠKIH EKIPA  KRONOLOŠKIM REDOM:

 

 

 

 

PRVAKINJE ŽUPANIJE I TREĆE NA POLUZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA 2008./09.

 

 

KOŠARKAŠI ŠŠK "LUDBREG" - DRUGO MJESTO U ŽUPANIJI - 2008./09.

 

 

RUKOMETNA GRUPA -  REZULTATI

OD 1981. - 2008.

Rukometna grupa osnovne škole "Ludbreg" počela je sa svojim radom odmah po osnivanju rukometnog kluba 1974. godine. Svoje prve uspjehe mladi rukometaši bilježe u šk. god. 1981.82. osvajanjem prvog mjesta u tadašnjoj zoni i drugog mjesta u regiji. Iz te generacije proizašli su najbolji igraći, koji su kasnije igrali kao seniori u rukometnom klubu. Rad sa mladim naraštajima pokazao se tada kao jedini ispravni put za napredak rukometa. Nakon prvog vala stasala je druga generacija rukometaša, koja je osvojila također prvo mjesto u zoni i drugo u regiji u šk. god. 1987.88. Iz te generacije također stasaju kvalitetni igraći , koji su kasnije nosioci rukometnog kluba iz Ludbrega. Nakon toga nisu zabilježeni neki značajniji rezultati u školskom rukometu, iako se dalje radilo dosta dobro, ali ne dovoljno. U to vrijeme dominiraju rukometaši iz Ivanca, koji su gotovo bili nepobjedivi. Osnivanjem udruge "Mladi rukometaš" počinje sustavni rad sa mladim generacijama i već sada se ubiru plodovi tog rada.

SLIKE RUKOMETAŠA

 

 

 

 

 

 

Ženska rukometna grupa u OŠ Ludbreg na identičan je naćin započela sa svojim djelovanjem. Osnivanjem ženskog rukometnog kluba započeo je sustavni rad sa mladim rukometašicama. Prvi veći uspjeh u školskom rukometu zabilježen je 1993./94. osvajanjem županijskog prvenstva i drugog mjesta na poluzavršnici državnog prvenstva. Zatim slijede istovjetni rezultati šk. god. 1995./96. i 1996./97. Još jedan uspjeh zabilježen je u školskoj godini 2000./01. također osvajanjem županijskog prvenstva i drugog mjesta na poluzavršnici. Sve do tada bio je to rezultat odličnog rada sa mladim rukometašicama. Klub je bio ekipiran sa više trenera i rezultati nisu mogli izostati. Nažalost zbog velikih kadrovskih promjena, nije se moglo nastaviti takvim tempom i pad je bio neminovan. I sada se uleže mnogo truda, ali bez večeg broja trenera i zainteresiranih rodtitelja i njihove djece, ne može biti  prosperiteta ženskog rukometa.

SLIKE RUKOMETAŠICA ŠŠK "LUDBREG"

 

 

 

 

 ATLETSKA GRUPA

Atletičari i atletičarke ŠŠK Ludbreg postigli su do sada sjajne rezultate u različitim atletskim disciplinama. Prvi uspjesi bilježe se 1977. kada su počeli nastupati na krosu Sportskih novosti. U toku deset godina redovnog nastupanja bili su svrstani među desetak najboljih škola u Hrvatskoj u konkurenciji preko stotinjak škola. 1978. bili su ekipno peti od 114 škola i 1979. ekipno četvrto mjesto od 113 škola. I u pojedinačnoj konkurenciji plasmani su bili vrlo visoki.

U posljednjih petnaest godina atletičari redovno nastupaju na županijskim prvenstvima i osvajaju mnoge medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Po atletskim rezultatima ŠŠK Ludbreg svrstava se među najbolje u Varaždinskoj županiji. Od mnogobrojnih trofeja spomenut ćemo samo najvrednije. Slobodan Bratuša 1998. osvaja prvo mjesto u županiji i na poluzavršnii državnog prvenstva. Sudjeluje na završnici državnog prvenstva u Puli. Najveći uspjeh zabilježen je 2001. kada atletičari iz Ludbrega osvajaju treće mjesto u Hrvatskoj a Luka Siladić postaje prvak države u skoku u vis i osvaja drugo mjesto u skoku u dalj.Lijepi uspjeh zabilježili su učenici petih i šestih razreda 2002. na obnovljenom krosu Sportskih novosti osvajanjem drugog mjesta u konkurenciji 44 škole. U ukupnom plasmanu osvojeno je četvrto mjesto u konkurenciji 66 osnovnih škola. U ženskoj konkurenciji Sara Kolak osvojila je prvo mjesto na  državnom  prvenstvu u Nestle ligi  2008. u bacanju loptice.

                    SLIKE ATLETIČARA SA NAJZNAČAJNIJIH NATJECANJA

LOGO ŠKOLE


KONTAKT

Osnovna škola Ludbreg

A.Kačića Miošića 17, 42230 Ludbreg

Tel; fax: 042/810-834

e-mail 1:

ured@os-ludbreg.skole.hr

e-mail 2:

os-ludbreg@osl.hr 


Upisi.hr


Žurni poziv 112

         


Projekt e - Škole

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

U nastavku možete preuzeti datoteke OKVIRNOG VREMENIKA PISANIH PROVJERA za drugo obrazovno razdoblje 2016./2017.

U slučaju potrebe, učitelji zadržavaju pravo promjene termina, o čemu će učenici biti pravovremeno obaviješteni.

Želimo vam puno uspjeha! 


Raspored zvona

 


Raspored sati

Kutak za učenike

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

Hrvački klub LUDBREG

CERT
Računalna sigurnost
18.08.2017. 15:31
Otkrivene "zero day" ranjivosti u aplikaciji Foxit PDF Reader
Sigurnosni su stručnjaci otkrili dvije "zero day" ranjivosti (ranjivost za koju još nije izdana sigurnosna zakrpa) u aplikaciji Foxit Reader koja napadačima omogućava pokretanje proizvoljnog programskog koda na ciljanom računalu, osim u slučajevima kada korisnik zaraženu datoteku otvori u Safe Reading Mode funkcionalnosti. Prvu ranjivost, oznake CVE-2017-10951 , otkrio je sigurnosni stručnjak Ariele Caltabiano u suradnji sa skupinom Zero Day Initiative, a drugu, oznake CVE-2017-10952 , otkrio je sigurnosni stručnjak iz tvrtke Offensive Security Steven Seeley. Ove ranjivosti mogu biti iskorištene ako korisnik na računalu otvori posebno oblikovani zlonamjerni .pdf dokument koji se distribuira phishing porukama. Potencijalni udaljeni napadači ranjivosti mogu iskoristiti za izvršavanje proizvoljnog programskog koda. Foxit je navedene ranjivosti odbio zakrpati zato što vjeruju kako ne bi radile ispravno uz Safe Reading Mode funkcionalnost. Foxit je u izjavi naveo kako "Foxit Reader i PhantomPDF imaju ugrađenu "Safe Reading Mode" funkcionalnost koja je automatski uključena, a za koju vjeruju kako može uspješno zaštiti računalo od neautoriziranih JavaScript napada". Međutim, sigurnosni stručnjaci vjeruju kako ova funkcionalnost ne uklanja opasnost u potpunosti te smatraju kako bi napadači u budućnosti mogli zaobići ovu zaštitu te iskoristiti postojeće ranjivosti. Ako se služite aplikacijama Foxit Reader i PhantomPDF, svakako uključite funkcionalnost "Safe Reading Mode". Također, mogućnost napada možete umanjiti i isključivanjem opcije "Enable JavaScript Actions" unutar postavki zahvaćenih aplikacija. Korisnicima se preporuča da s posebnim oprezom na računala preuzimaju te otvaraju datoteke koje su primili iz nepoznatih izvora. 17.08.2017 thehackernews.com


Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju