2014-11-04 11:29:33

Lutkarska predstava u OŠ Ludbreg

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u našoj školi  3. 11. gostova je Jadranka Čunčić – Bandov, dječja autorica čiji su igrokazi obvezna lektira nižih razreda. Neka njezina djela nalaze se i u čitankama hrvatskog jezika te raznim dječjim časopisima.  

                                     

Lutke izrađuje od raznih otpadnih materijala. Čarapa postane žirafa, kutija za jaja krokodil, od tikvica razne životinje…

U njezinim lutkarskim kolaž-predstavama, koje neumorno izvodi već godinama, likovi o kojima piše izlaze iz korica knjiga i nastavljaju živjeti medu djecom u školama. Ovakav način približavanja knjige djeci u današnje vrijeme kompjuterizacije i udaljavanja od pisane riječi pokazao se ne samo uspješan i poticajan, nego i dragocjen.

 

JADRANKA ČUNČIĆ-BANDOV rođena je 1956. godine u Zagrebu.
Djetinjstvo je  provela  u  Kućama nedaleko Velike Gorice. Osnovnu školu polazila je u Vukovini, a Školu za odgajateljice završila je u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i češki jezik.
Još kao učenica Škole za odgajateljice uključila se u rad lutkarskog kazališta Kvak, gdje je bila svestrano angažirana — od pisanja igrokaza do glume i animacije. Zahvaljujući dugogodišnjem lutkarskom iskustvu, danas predstavlja vlastite igrokaze djeci kroz lutkarske kolaž-predstave.
Igrokazi su joj objavljeni u raznim zbornicima, priručnicima, čitankama i časopisima za djecu te u antologiji hrvatskoga dječjeg igrokaza. Do sada je objavila zbirke: Razgovori u travi; Od jarca do komarca; Igre sa zmajevima; Sale, trice, zvrndalice; Puž na raskrižju te slikovnicu Iju-ju i strip-album Boduljko i Žbunika.
Autorica je teksta lutkarske serije Tikvici. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Za pregled slika odaberite cijeli pregled

 


Osnovna škola Ludbreg