preskoči na sadržaj
VIJESTI IZ PRODUŽENOG BORAVKA

PROJEKT: POMOĆ DJECI MALOG DOMA U KENIJI

Učenici drugih razreda OŠ Ludbreg, u sklopu programa produženog boravka, zajedno sa svojom učiteljicom Dijanom Orehovec, uključili su se u hvalevrijedan projekt pomoći djeci Malog doma u Keniji.

Kroz različite radionice učenike se upoznalo s različitostima njihovih vršnjaka u dalekoj Africi, s uvjetima u kojima oni žive, ali i njihovim svakodnevnim teškoćama i potrebama.  Shvativši kako su sretna djeca jer imaju sve što im je potrebno, i više od toga, učenici su izradili razrednu kasicu u koju su svakog dana stavljali nekoliko kuna za tu djecu. Za sav prikupljeni novac kupili su školski pribor koji će djeci u Keniji olakšati njihovo školovanje. Bili su i jako vrijedni te su oslikali 80-ak šivenih torba koje je donijela gospođa Marijana Janeković, humanitarka iz Koprivnice. Svaka oslikana torba  rađena je s puno dječjeg truda i ljubavi. Kako bi se još više zbližili i upoznali sa svojim dalekim prijateljima u Keniji, učenici su za njih napisali i pismo. Očekujući skori odgovor, ali ispunjeni srećom što su mogli pomoći, učenici se nadaju da će i dalje pomagati. Za sada je njihov zadatak uspješno obavljen, a srca su im  ispunjena srećom i radošću što su mogli onaj mali dio sebe, dati njima, najpotrebnijima.

                                                                Učiteljica Dijana Orehovec

Ovdje možete pogledati fotogaleriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 26. 1. 2017. 09:48
» Arhiva naših vijesti    
 


PRODUŽENI BORAVAK OŠ LUDBREG

 

 ŠTO JE PRODUŽENI BORAVAK?

Produženi boravak je neobavezni organizirani oblik odgojno-obrazovnog rada koji se provodi nakon nastave i ima svoje socijalne, odgojne, pedagoške i zdravstvene vrijednosti.

Cilj programa je organizirati skrb o djeci mlađe školske dobi nakon redovne nastave te pripremiti učenike za bolje snalaženje u pisanju domaćih zadaća, ponavljanju, uvježbavanju i primjeni naučenog na redovnoj nastavi poštujući pritom skladan emotivan, društveni i psihološki razvoj učenika.

PRODUŽENI BORAVAK U NAŠOJ ŠKOLI

Produženi boravak OŠ Ludbreg započeo je s radom 15. rujna 2014. godine kada se otvorio jedan razredni odjel. Odjel se sastojao od učenika prvih, drugih i trećih razreda koji su bili formirani u jednu heterogenu skupinu koja je brojila 20 učenika.

U školskoj godini 2015./2016., zbog velikog interesa roditelja, produženi boravak nastavlja svoj rada u dva odjela. Jedan odjel sastojao se od učenika 1. razreda koji su bili formirani u homogenu skupinu od 23 učenika, dok se drugi odjel sastojao od učenika 2. i 3. razreda koji su bili formirani u heterogenu skupinu koja je brojila 17 učenika. 

ŠKOLSKA GODINA  2016./2017.

Svake školske godine je sve veći broj roditelja koji su zainteresirani za upis svoje djece u produženi boravak te mogućnost upisa ostaje ograničena na učenike prvih, drugih i trećih razreda.

Produženi boravak u novoj školskoj godini 2016./2017. nastavio je s radom u dva odjela i dvije skupine. Prvu, ali i najbrojniju skupinu čine učenici 1.- ih i 3.- ih razreda (24) dok drugu skupinu čine učenici 2.- ih razreda (21). Ukupan broj djece polaznika programa produženog boravka je 45.

Za djecu u produženom boravku, njihovu organizaciju učenja i slobodnog vremena zadužene su učiteljice Dijana Orehovec (2.razred) i Olja Dijanošić (1. i 3. razred). Za boravak je uređena posebna učionica u koju učenici dolaze pri završetku redovne nastave te u njoj ostaju najkasnije do 17,00 sati prema sljedećem dnevnom rasporedu:

11,35 – 12,25    Prihvat učenika, odmor od nastave (igre po vlastitom interesu).

12,30 -  12,50  Organizirano vrijeme (razgovor u krugu, priprema razreda i materijala za rad).

13,00 - 13,30    Pranje ruku i odlazak učenika na ručak.

13,30 – 15,00   Pisanje domaće zadaće, učenje, ponavljanje i vježbanje nastavnih sadržaja prema redovnom nastavnom programu, dodatni rad.

15, 00 - 15,30   Podjela užine učenicima.

15,30 – 17,00  Organizirano slobodno vrijeme (elementarne, štafetne i momčadske sportske igre na otvorenom ili u sportskoj dvorani, gledanje animiranih, igranih i dokumentarnih  filmova, crtanje i čitanje stripova, slikovnica i knjiga, društvene igre, didaktičke i edukativne igre, estetsko uređivanje učionice, ormara, panoa i kutića, školskog dvorišta i okoliša, vježbe za praktični život, kreativne, istraživačke, projektne, tematske, likovne, literarne, dramske, jezične, glazbene, plesne, komunikacijske radionice, parlaonice, debate i pričaonice).

Učiti o učenju i kreativnom provođenju slobodnog vremena, poučavati kroz igru je rad, koji nas i učenike, čini SRETNIMA.

                                                                                                                                                                                        Učiteljica Dijana Orehovec

 

LOGO ŠKOLE


KONTAKT

Osnovna škola Ludbreg

A.Kačića Miošića 17, 42230 Ludbreg

Tel; fax: 042/810-834

e-mail 1:

ured@os-ludbreg.skole.hr

e-mail 2:

os-ludbreg@osl.hr 


OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

Okvirni vremenik za prvo polugodište za OŠ Ludbreg je u nastavku (excel tablica). 

Vremenik je dostupan i vidljiv u E-dneviku.

U slučaju potrebe, učitelji zadržavaju pravo promjene termina, o čemu će učenici biti pravovremeno obaviješteni.

Želimo vam puno uspjeha! 


Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

Priloženi dokumenti:
raspored1.jpg
raspored1.pdf


Žurni poziv 112

         


Projekt e - Škole

Kutak za učenike

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

Hrvački klub LUDBREG

CERT
Računalna sigurnost
13.10.2017. 15:33
Otkriven način zloupotrebe Dynamic Data Exchange (DDE) značajke u MS Office paketu
Sve je veći broj novih oblika cyber kriminala i tradicionalne tehnike kojima su se napadači do sada služili bivaju zamijenjene sve novijim i inovativnijim tehnikama. Sigurnosni stručnjaci iz tvrtke Cisco Talos otkrili su kampanju širenja zlonamjernog sadržaja koja je koristila zlonamjerni Microsoft Word dokument koji je izvršavao zlonamjerni programski kod na zaraženim računalima. Specifičnost kod ovog zlonamjernog sadržaja jest činjenica da za napad ne koristi Macro naredbe ili narušavanje integriteta radne memorije. Ovu tehniku stručnjaci iz tvrtke Sensepost opisali su u izvješću u kojem stoji kako zlonamjerni sadržaj koristi ugrađenu DDE (engl. Dynamic Data Exchange) funkcionalnost u MS Office paketu kako bi izvršio pokretanje proizvoljnog programskog koda koda. Korisniku se prilikom pokretanja koda ne pokazuje upozorenje, već samo skočni prozor u kojem se traži dozvola za pokretanje. DDE protokol koriste mnoge aplikacije, u koje spadaju Excel, Word, Quattro Pro i Visual Basic, kako bi dijelile sadržaj između dvije pokrenute aplikacije. Microsoft ovaj propust ne smatra prijetnjom, a njihov je stav kako je DDE protokol dodatna funkcionalnost koja se ne može ukloniti, može je se samo poboljšati. Kako trenutno ne postoji mogućnost onemogućavanja pokretanja koda putem DDE funkcionalnosti, korisnicima se preporučuje praćenje sistemskih zapisa kako bi otkrili moguću prijetnju. Također, najbolja je zaštita još uvijek odgovorno i oprezno postupanje s dokumentima pristiglih s nepoznatih adresa. 12.10.2017 thehackernews.com


Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju