preskoči na sadržaj
VIJESTI IZ PRODUŽENOG BORAVKA

PROJEKT: POMOĆ DJECI MALOG DOMA U KENIJI

Učenici drugih razreda OŠ Ludbreg, u sklopu programa produženog boravka, zajedno sa svojom učiteljicom Dijanom Orehovec, uključili su se u hvalevrijedan projekt pomoći djeci Malog doma u Keniji.

Kroz različite radionice učenike se upoznalo s različitostima njihovih vršnjaka u dalekoj Africi, s uvjetima u kojima oni žive, ali i njihovim svakodnevnim teškoćama i potrebama.  Shvativši kako su sretna djeca jer imaju sve što im je potrebno, i više od toga, učenici su izradili razrednu kasicu u koju su svakog dana stavljali nekoliko kuna za tu djecu. Za sav prikupljeni novac kupili su školski pribor koji će djeci u Keniji olakšati njihovo školovanje. Bili su i jako vrijedni te su oslikali 80-ak šivenih torba koje je donijela gospođa Marijana Janeković, humanitarka iz Koprivnice. Svaka oslikana torba  rađena je s puno dječjeg truda i ljubavi. Kako bi se još više zbližili i upoznali sa svojim dalekim prijateljima u Keniji, učenici su za njih napisali i pismo. Očekujući skori odgovor, ali ispunjeni srećom što su mogli pomoći, učenici se nadaju da će i dalje pomagati. Za sada je njihov zadatak uspješno obavljen, a srca su im  ispunjena srećom i radošću što su mogli onaj mali dio sebe, dati njima, najpotrebnijima.

                                                                Učiteljica Dijana Orehovec

Ovdje možete pogledati fotogaleriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 26. 1. 2017. 09:48

NOVI IZGLED UČIONICE PRODUŽENOG BORAVKA

Od prošle školske godine uređena je posebna učionica za produženi boravak u koju učenici dolaze pri završetku svoje redovite nastave te u njoj ostaju najkasnije do 17h. Kako bi se učenicima omogućio što ugodniji boravak, zidovi učionice produženog boravka oslikani su veselim, dječjim motivima, a učionica je opremljena novim igračkama,spužvama te šarenim ormarićima.

Kako izgleda nova učionica te kako smo se snašli u produženom boravku pogledajte u nastavku!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dijana Orehovec  datum: 11. 11. 2016. 22:08
» Arhiva naših vijesti    
 


PRODUŽENI BORAVAK OŠ LUDBREG

 

 ŠTO JE PRODUŽENI BORAVAK?

Produženi boravak je neobavezni organizirani oblik odgojno-obrazovnog rada koji se provodi nakon nastave i ima svoje socijalne, odgojne, pedagoške i zdravstvene vrijednosti.

Cilj programa je organizirati skrb o djeci mlađe školske dobi nakon redovne nastave te pripremiti učenike za bolje snalaženje u pisanju domaćih zadaća, ponavljanju, uvježbavanju i primjeni naučenog na redovnoj nastavi poštujući pritom skladan emotivan, društveni i psihološki razvoj učenika.

PRODUŽENI BORAVAK U NAŠOJ ŠKOLI

Produženi boravak OŠ Ludbreg započeo je s radom 15. rujna 2014. godine kada se otvorio jedan razredni odjel. Odjel se sastojao od učenika prvih, drugih i trećih razreda koji su bili formirani u jednu heterogenu skupinu koja je brojila 20 učenika.

U školskoj godini 2015./2016., zbog velikog interesa roditelja, produženi boravak nastavlja svoj rada u dva odjela. Jedan odjel sastojao se od učenika 1. razreda koji su bili formirani u homogenu skupinu od 23 učenika, dok se drugi odjel sastojao od učenika 2. i 3. razreda koji su bili formirani u heterogenu skupinu koja je brojila 17 učenika. 

ŠKOLSKA GODINA  2016./2017.

Svake školske godine je sve veći broj roditelja koji su zainteresirani za upis svoje djece u produženi boravak te mogućnost upisa ostaje ograničena na učenike prvih, drugih i trećih razreda.

Produženi boravak u novoj školskoj godini 2016./2017. nastavio je s radom u dva odjela i dvije skupine. Prvu, ali i najbrojniju skupinu čine učenici 1.- ih i 3.- ih razreda (24) dok drugu skupinu čine učenici 2.- ih razreda (21). Ukupan broj djece polaznika programa produženog boravka je 45.

Za djecu u produženom boravku, njihovu organizaciju učenja i slobodnog vremena zadužene su učiteljice Dijana Orehovec (2.razred) i Olja Dijanošić (1. i 3. razred). Za boravak je uređena posebna učionica u koju učenici dolaze pri završetku redovne nastave te u njoj ostaju najkasnije do 17,00 sati prema sljedećem dnevnom rasporedu:

11,35 – 12,25    Prihvat učenika, odmor od nastave (igre po vlastitom interesu).

12,30 -  12,50  Organizirano vrijeme (razgovor u krugu, priprema razreda i materijala za rad).

13,00 - 13,30    Pranje ruku i odlazak učenika na ručak.

13,30 – 15,00   Pisanje domaće zadaće, učenje, ponavljanje i vježbanje nastavnih sadržaja prema redovnom nastavnom programu, dodatni rad.

15, 00 - 15,30   Podjela užine učenicima.

15,30 – 17,00  Organizirano slobodno vrijeme (elementarne, štafetne i momčadske sportske igre na otvorenom ili u sportskoj dvorani, gledanje animiranih, igranih i dokumentarnih  filmova, crtanje i čitanje stripova, slikovnica i knjiga, društvene igre, didaktičke i edukativne igre, estetsko uređivanje učionice, ormara, panoa i kutića, školskog dvorišta i okoliša, vježbe za praktični život, kreativne, istraživačke, projektne, tematske, likovne, literarne, dramske, jezične, glazbene, plesne, komunikacijske radionice, parlaonice, debate i pričaonice).

Učiti o učenju i kreativnom provođenju slobodnog vremena, poučavati kroz igru je rad, koji nas i učenike, čini SRETNIMA.

                                                                                                                                                                                        Učiteljica Dijana Orehovec

 

LOGO ŠKOLE


KONTAKT

Osnovna škola Ludbreg

A.Kačića Miošića 17, 42230 Ludbreg

Tel; fax: 042/810-834

e-mail 1:

ured@os-ludbreg.skole.hr

e-mail 2:

os-ludbreg@osl.hr 


Upisi.hr


Žurni poziv 112

         


Projekt e - Škole

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

U nastavku možete preuzeti datoteke OKVIRNOG VREMENIKA PISANIH PROVJERA za drugo obrazovno razdoblje 2016./2017.

U slučaju potrebe, učitelji zadržavaju pravo promjene termina, o čemu će učenici biti pravovremeno obaviješteni.

Želimo vam puno uspjeha! 


Raspored zvona

 


Raspored sati

Kutak za učenike

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

Hrvački klub LUDBREG

CERT
Računalna sigurnost
23.06.2017. 16:08
WannaCry zarazio semafore u Australiji
Prošlog je tjedna 55 prometnih kamera u Australiji zaraženo zlonamjernim ransomware sadržajem WannaCry. Prema trenutnim informacijama, do zaraze je došlo tijekom održavanja, tj. u trenutku kada je tehničar spojio zaraženi USB s uređajima koji koriste operacijski sustav Windows. Kamere nisu spojene na internet te se zlonamjerni sadržaj zadržao na uređaju bez mogućnosti neposrednog daljnjeg širenja. Unatoč tome što su bile zaražene, kamere su nastavile raditi te je jedini pokazatelj zaraze zlonamjernim sadržajem bila činjenica kako su se kamere svakih nekoliko minuta ponovo pokretale. Iz nadležne su službe objavili kako je ranjivost otklonjena te kako trenutno traje proces čišćenja zaraženih kamera. Slučajevi zaraze zlonamjernim ransomware sadržajem WannaCry zabilježeni su ovog mjeseca i u tvornici automobila Honda gdje je zbog širenja došlo do prekida proizvodnje. Unatoč tome što je glavnina štete napravljena sredinom svibnja, WannaCry je još uvijek aktualan zato što velik broj korisnika još uvijek nije poslušao savjet Microsofta te preuzeo najnoviju zakrpu.   22.06.2017 bleepingcomputer.com


Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju