preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E usmjeravanje

SUV

SJEDNICA UČITELJSKOG VIJEĆA

održati će se u srijedu 29.1.2020. u 15 sati.

Nakon sjednice od 16.30 sati održati će se individualni razgovori s roditeljima. 

Školska liječnica

AMBULANTA u Novom Marofu, koja je zadužena za OŠ Ludbreg

dostupna na 

TEL. 611-042

Zaostatke cijepljenja 

možete kontaktirati Dr. Babok iz Varaždina

tel: 398 532

Radno vrijeme: SRI, ČET, PET ( PRIJEPODNE 7-13)

PON, UTO (POSLIJEPODNE 12:30 -19)

Pravilnik o vrednovanju
SIGURNOST NA INTERNETU

Priloženi dokumenti:
SIGURNOST NA INTERNETU.pptx

E -DNEVNIK

 

KUTAK ZA UČITELJE

Kalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2019.

Ukupno: 43620
Ovaj mjesec: 3835
Ovaj tjedan: 360
Danas: 232
Sigurniji internet

 

MZO
Novosti

PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA U OSNOVNOJ ŠKOLI LUDBREG

 Učenici i učitelji OŠ Ludbreg  od ove su školske godine uključeni u projekt LORA (laboratorij održivog razvoja).  Cilj ovog projekta je educiranje učitelja o održivom razvoju i njegovo provođenje. Suradnjom Vlade RH i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje projekt je ujedinio 21 školu. Ciljevi koji se žele ostvariti kroz projekt su: osigurati zdrav život i promovirati blagostanje za ljude svih generacija, izgraditi prilagodljivu infrastrukturu, promovirati uključivu i održivu industrijalizaciju i poticati inovativnost, osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja, osnažiti i promovirati socijalnu uključenost, osigurati jednake mogućnosti i smanjiti nejednakosti. Projektom su obuhvaćeni i radovi na Senzornom parku te obnova istog kako bi se sadržaji SP još više primjenjivali u nastavi i izvan nje. U izradi je i Hrvatsko-romski rječnik kako bi se olakšao problem međusobne komunikacije među učenicima. Projekt obuhvaća velik broj učenika i učitelja naše škole, vanjskih suradnika, a glavni koordinator je učiteljica Olja Dijanošić koja se dodatno educira te je bila na dvjema trodnevnim edukacijama o održivom razvoju. Treba napomenuti  i da smo jedna od 20 odabranih škola za provedbu projekta.  Realizacija navedenih projekata očekuje se u ožujku i travnju 2020. godine.

Novinarska skupina OŠ Ludbreg

 

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 22. 1. 2020. 12:55

Sigurnost na internetu

Brošura CARNeta će vam pomoći boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučiti vas kako prepoznati prijevare, zaštititi vaše računalo i sačuvati vaše podatke od krađe ili gubitka. Dok su u ranijim godinama najveće opasnosti bile koncentrirane u tehničkim propustima softvera koji koristimo, razvojem tog softvera korisnik postaje lakša meta pa svjedočimo porastu pokušaja prijevare u svim zamislivim oblicima. Vaše znanje i kritičko promišljanje osnovna je linija obrane vaše sigurnosti. Kako se naš identitet u moderno vrijeme često sastoji samo od nekolicine podataka u pravim kombinacijama, zaštita naše privatnosti ubrzano se penje na vrh prioriteta pri korištenju novih tehnologija. Uz bolje razumijevanje potencijala vaših osobnih podataka i načina na koji moderne usluge funkcioniraju, vaše iskustvo korištenja računala opet može postati ugodno i lišeno straha. Želimo vam ugodno surfanje i dobre valove! 

ZA preuzimanje ili pregled prati link!

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 27. 9. 2019. 08:08

Božićna radionica

Učenici 2.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom pripremili su likovnu radionicu na temu bomboni. Vrijedne ruke roditelja, a našla se tu i poneka baka i sestra, izradile su šarene bombone kojima su okitili bor i razred. Druženje je proteklo u veselom  predbožićnom raspoloženju zahvaljujući roditeljima koji su pokazali interes za zajedničke aktivnosti, a sve na radost i zadovoljstvo naše djece.

 Sladili su se bombonima, a i bor je ispao k'o bombonček!

  :: opširnije :: 


objavio: SONJA ŠIJAK  datum: 14. 12. 2019. 20:02

Školski projekt KNJIGA -MOJ PRIJATELJ

Projekt Knjiga – moj prijatelj započeo je 15. listopada (uz početak Mjeseca hrvatske knjige) i završio na Svetog Nikolu. Projekt provodimo duži niz godina, a pokrenula ga je i osmislila učiteljica hrvatskoga jezika Nataša Sedlar; ove godine u suradnji s učiteljicama razredne nastave Davorkom Jemrić-Dolovski, Dragicom Miklošić i Oljom Dijanošić, učiteljicom povijesti Marinom Busija te učiteljicom engleskoga jezika Karmen Kanižaj.

Cilj je projekta promicanje čitanja kao društvene vrijednosti, poticanje učenika na čitanje te upoznavanje s knjigama koje nisu na popisu lektire. Projektom se žele osnažiti učeničke jezične kompetencije, odnosno ovladavanje jezičnim djelatnostima slušanjem, čitanjem i pisanjem. Želi se učenike potaknuti na promišljanje o pročitanom, na kritičko razmišljanje te argumentirano iznošenje mišljenja.

Učitelji i učiteljice razredne i predmetne nastave dva-tri puta tjedno odvojili su dio svoga sata  kako bi učenicima naglas čitali ulomke iz književnih djela ili neknjiževne tekstove primjerene njihovu uzrastu.  Učitelji su predlagali i tekstove za čitanje, a prema raspoloživom vremenu i potrebi s učenicima su razgovarali o pročitanom. Nakon čitanja na satu učenici su glasovanjem izražavali sviđa li im se pročitani tekst ili ne sviđa. Predsjednici razreda glasove su prebrojili i zabilježili na priručnom „semaforu glasovanja“, tj. na velikom plakatu na panou na školskom hodniku.

Učenici su svoje dojmove o pročitanom tekstu mogli komentirati te svoje pisane komentare stavljati u pripremljene kutije. Učenici prvog razreda svoj su dojam izražavali crtežom. Članovi Vijeća učenika sudjelovali su u razvrstavanju povelikog broja komentara učenika te u njihovu vrednovanju.

Velik broj učenika javljao se svojim  komentarima tijekom cijelog projekta, no među njima su se sadržajnošću napisanog ili nacrtanog istaknuli ovi učenici i učenice: Neva Sabol iz 1. a, Eva Siladić i Tin Triplat iz 1. b, Lorena Tkalec iz 1. c, Ivona Mužic iz 1. d, Mia Matanović iz 2. c, Tena Kišić i Freja Potočnik Kranjčec iz 3. a, Tena Herega i Anja Munka iz 3. c, Lorena Vrabec, Luka Kosec i Erik Havaić iz 3. e, Klara Jovanović iz 6. c te Natalija Busija iz 8. a.

Učenici su nagrađeni knjigama koje im je na priredbi povodom Svetog Nikole uručila ravnateljica Đurđa Kladić.

Napisala: Nataša Sedlar, prof.

U nastavku, klikom na OPŠIRNIJE možete vidjeti neke fotografije s dodjele nagrada. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 10. 12. 2019. 10:22

Početak adventa u atriju županijske palače

Naša županija je i ove godine organizirala početak adventa za učenike osnovnih i srednjih škola kićenjem božićnih drvca.


Predstavnica naše škole učenica Dea Busija u subotu je sudjelovala u zajedničkom kićenju bora u atriju županijske palače u Varaždinu.
U prigodnom programu sudjelovali su učenici OŠ Petrijanec i OŠ Šemovec.

 

 

 

   
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 3. 12. 2019. 09:12

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U ponedjeljak, 18. 11. 2019. u našoj je školi obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. S dubokim poštovanjem prema gradu heroju i njegovim stanovnicima prisjetili smo se događanja prije 28 godina.

Predvorje škole uređeno je golubicama mira i prigodnim panoom. Učitelji su na početku prvog sata učenicima čitali „Priču o gradu“ Siniše Glavaševića. Za vrijeme odmora slušali smo i prisjetili se domoljubnih pjesama nastalih u vrijeme Domovinskog rata.

Danas smo svi mi bili dio jedne velike priče, velike skupine ljudi koji se s pijetetom sjećaju stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Kami Othman  datum: 19. 11. 2019. 08:41

O okolišu se pobrini i otpad zbrini

U sklopu projekta „O okolišu se pobrini i otpad zbrini“ u Osnovnoj školi Ludbreg održane su edukativne radionice za djecu s ciljem da se djecu upozna s problematikom otpada. Projekt provodi Grad Ludbreg u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Nakon uvodnog predavanja, upoznavanja s osnovnim pojmovima u gospodarenju otpadom i govora o tome kako izbjeći i smanjiti nastanak otpada, kako odgovorno postupati s otpadom te pravilno ga odlagati slijedio je praktični dio u kojem su djeca učila o načinima ponovne upotrebe. Predmeti s kojima su djeca radila prikupljeni su na reciklažnom dvorištu “Meka” od građana Grada Ludbrega. Djeci je tako primjerom pokazano kako uz malo truda i kreativnosti može nastati stvar ili predmet za sasvim novu upotrebu, da stvarima i predmetima možemo produžiti vijek trajanja i iskoristiti ih prije nego ih bacimo.
  :: opširnije :: 


objavio: Kami Othman  datum: 18. 11. 2019. 12:25

Sudjelovanje u Planinarskom kotliću

Planinarska skupina OŠ Ludbreg je u srijedu, 6.11. sudjelovala u 2. Planinarskom kotliću kojem je ove godina domaćin bio OŠ Šemovec. Mali planinari su sudjelovali na različitim radionicama orijentacije, čvorologije, prve pomoći te kroz kvizove i igre učili o prirodnim ljepotama naše domovine.

Za to vrijeme kotlići su se krčkali da bi se planinari na kraju fino počastili te sretni i punog trbuha vratili svojim kućama.

U nastavku klikom na OPŠIRNIJE možete pogledati neke fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 11. 11. 2019. 08:37

“Čitajmo grofovski”

Ovo je već sedma godina kako grof i grofica Batthyany otvaraju vrata dvorca u Ludbregu i priređuju određene programe za djecu i odrasle. Danas su u goste pozvali teatar "Poco Loco" iz Zagreba koji su na neobičan način izveli predstavu "Carevo novo ruho". Djeca 3. razreda OŠ Ludbreg su bila toliko oduševljena i ponesena pričom da su u nekim scenama i sami sudjelovali.

  :: opširnije :: 


objavio: Kami Othman  datum: 7. 11. 2019. 12:42

Projekt „Knjiga – moj prijatelj“

U srijedu, 23. listopada, započeo je projekt „Knjiga – moj prijatelj“. Cilj ovog projekta je potaknuti učenike na čitanje književnih i neknjiževnih djela,  osvijestiti važnost čitanja te razvijati njihovo kritičko mišljenje. Učiteljice i učitelji će 2 – 3 puta tjedno na početku prvog sata čitati ulomke iz različitih književnih i neknjiževnih djela, a učenici će nakon odslušanog „lajkati“ tekst podizanjem palca. Broj „lajkova“ zapisuje se na pano kod zbornice, a tamo se nalazi i kutija u koju učenici ubacuju komentare. Projekt traje do 22. studenog kada će se proglasiti najzanimljiviji tekst prema izboru čitatelja i dodijeliti nagrade najvjernijim komentatorima

                                                                                  Novinarska skupina, Ana Vuger

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 25. 10. 2019. 11:43

Termini individualnih razgovora s učiteljima

Poštovani roditelji i učenici, u nastavku, klikom na OPŠIRNIJE možete pogledati kada učitelji imaju termin za individualne razgovore u novoj školskoj godini.  

Isti popis objavljen je i na oglassnoj ploči škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šamarija  datum: 20. 9. 2019. 11:05

IZBORNA NASTAVA – OBAVIJEST RODITELJIMA

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, NN 68/18, članak 10., stavci 5. i 6. vrijedi:

(5) Predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.

(6) Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom/nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Učenik srednje škole izborni predmet koji je prestao pohađati mora zamijeniti drugim izbornim predmetom.

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 17. 6. 2019. 13:17

Odluka o realizaciji odmora za učenike tijekom nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

 

Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispr., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17. i 68/18.), ministrica znanosti i obrazovanja donosi: ODLUKU O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

 

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije donosi odluku o realizaciji odmora za učenike tijekom nastavne godine 2019./2020. 

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 17. 6. 2019. 09:56

Kako zaštiti djecu na Internetu?

Poštovani,  upućujemo Vas da su publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

  :: opširnije :: 


objavio: Stiven Šijak  datum: 21. 12. 2019. 20:04
» Arhiva naših vijesti    
 


NADOKNADA NASTAVE

Poštovani roditelji i učenici!

Varaždinska županija kao osnivač OŠ Ludbreg zatražila je suglasnost MZO-a za nadoknadu nastavnih dana provedenih u štrajku te Vam istu prilažemo. Napominjem da je i subota, 18.travnja 2020., nastavni dan. Ujedno Vas pozivam na Božićnu priredbu koja će se održati 23.12.2019. u kinodvorani u 9:00 sati i u 11:15 sati.

Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica: Đurđa Kladić

Priloženi dokumenti:
Suglasnost MZO.pdf

Udžbenici i radni materijal 2019./2020.

Poštovani roditelji,

Grad Ludbreg će financirati kupnju radnog materijala za sve učenike OŠ Ludbreg.
Udžbenike i radni materijal učenici će dobiti u školi prvog radnog dana, 9.rujna 2019.
 
Napominjemo da Grad ne financira kupnju mapa za likovnu kulturu, zbirki zadataka koje nisu propisane kao ni ispite znanja..

 

LOGO ŠKOLE


KONTAKT


Kalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


Individualni razgovori

Projekti prehrane

Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

 


Žurni poziv 112

         


EU


Projekt e - Škole

Kutak za učenike
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

CERT
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Net-sigurnost
Sigurnost djece na netu

preskoči na navigaciju