preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E usmjeravanje

SUV

SJEDNICA UČITELJSKOG VIJEĆA

održati će se u srijedu 29.1.2020. u 15 sati.

Nakon sjednice od 16.30 sati održati će se individualni razgovori s roditeljima. 

Školska liječnica

AMBULANTA u Novom Marofu, koja je zadužena za OŠ Ludbreg

dostupna na 

TEL. 611-042

Zaostatke cijepljenja 

možete kontaktirati Dr. Babok iz Varaždina

tel: 398 532

Radno vrijeme: SRI, ČET, PET ( PRIJEPODNE 7-13)

PON, UTO (POSLIJEPODNE 12:30 -19)

Pravilnik o vrednovanju
SIGURNOST NA INTERNETU

Priloženi dokumenti:
SIGURNOST NA INTERNETU.pptx

E -DNEVNIK

 

KUTAK ZA UČITELJE

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2019.

Ukupno: 44477
Ovaj mjesec: 4692
Ovaj tjedan: 7
Danas: 7
Sigurniji internet

 

MZO
Novosti

VRSTE OVISNOSTI

Alkohol je najrasprostranjenija i najpristupačnija droga današnjice.To je droga koja stvara ovisnost. Pijenje alkohola utječe na gubitak pamćenja, koncentraciju, donošenja (loših) odluka, usporavanje refleksa i iskrivljavanje percepcije.

Cigarete sadrže formaldehid, tvar koja se koristi za konzerviranje, odnosno za očuvanje mrtvih tijela. Dim tvoje cigarete ili one pušača kraj tebe sadrži cijanid koji nalazimo i u otrovu za štakore.

Droge su među mladima izgubile odlike nečeg opasnog, zabranjenog i štetnog, te su se primakle ulozi koju je do tada u njihovoj zabavi imao alkohol. Alarmantno je što sve više mladih ima pozitivan i tolerantan odnos prema drogama koje na kraju proizvode ovisnika, baš kao što je i sa stajalištem prema alkoholu. Za ulazak među određene skupine mladih drogiranje postaje čak i poželjnim za status u društvu.


Pijenje alkohola utječe na gubitak pamćenja, koncentraciju, donošenja (loših) odluka, usporavanje refleksa i iskrivljavanje percepcije. Alkohol oštećuje svaki organ u tvome tijelu. Možeš se otrovati alkoholom ako ga piješ brzo u većim količinama. Neki ljudi nakon što popiju veću količinu alkohola povraćaju, a neki jednostavno izgube svijest. Alkohol utječe na tvoju samokontrolu tako da to može do neželjene trudnoće i seksualno prenosivih bolesti. Alkohol je također vrlo kaloričan i dovodi do debljanja (pivski trbuh). Nitko nije postao alkoholičarom odjednom. Proces započinje tako da piješ ponekad s društvom. Ponavljanjem i sve češćom uporabom alkohol postaje ovisnost.

Kako ne piti kad svi u društvu piju? Jednostavno moraš biti čvrstog karaktera i reći ne.

Zašto mladi ipak piju? Najčešće se radi o strahu da neće biti prihvaćeni u društvu ili da će biti proglašeni kukavicama. Drugi razlog je da mladi traže bijeg od problema. Nezadovoljstvo prestaje kad malo popiješ, osjećaš se opušteno, no taj je osjećaj kratkotrajan.

Cigarete sadrže formaldehid, tvar koja se koristi za konzerviranje, odnosno za očuvanje mrtvih tijela. Dim tvoje cigarete ili one pušača kraj tebe sadrži cijanid koji nalazimo i u otrovu za štakore. A znaš li da se nikotin koristi i kao jaki insekticid i da ga možemo naći u nekim sredstvima za ubijanje insekata? Nisu li ovo šokantni podaci?

Ako dijete odrasta uz osobe koje puše, ono je pasivni pušač, a posljedice nisu bezazlene. Sklonija su razvoju astme, bronhitisa, ali i raku pluća u odnosu na djecu roditelja nepušača.

Zašto počinjemo pušiti? Pušenje daje lažni osjećaj samopouzdanja. Mnogi vjeruju kako im zapaljena cigareta pomaže da odagnaju brige i potištenost, no kod mladih je glavni razlog pušenja lažni osjećaj samostalnosti i misle da izgledaju samouvjerenije i zrelije.

Uz razvijanje psihološke ovisnosti, nikotin pospješuje proces starenja mozga pa tako uzrokuje prijevremeno opadanje intelektualnih sposobnosti, posebno mišljenja i učenja. Poznato je da cigarete uzrokuju i mnoge oblike raka, probleme s dišnim sustavom, ali i mnoge druge poremećaje.

Droge su među mladima izgubile odlike nečeg opasnog, zabranjenog i štetnog, te su se primakle ulozi koju je do tada u njihovoj zabavi imao alkohol. Alarmantno je što sve više mladih ima pozitivan i tolerantan odnos prema drogama koje na kraju proizvode ovisnika, baš kao što je i sa stajalištem prema alkoholu. Za ulazak među određene skupine mladih drogiranje postaje čak i poželjnim za status u društvu.

Marihuana je zelena, siva ili smeđa mješavina osušenih i usitnjenih stabljika, listova i sjemenki bogatih opojnom smolom.

Kako ćemo prepoznati uživatelja? Po proširenim zjenicama, zakrvavljenim očima, pričljivosti, pospanosti i povećanom apetitu, nervozi, paranojama, halucinacijama i snažnim tjeskobama.

Party droge (ectasy, speed, ...) nakon samo jednog konzumiranja nepovratno oštećuju mozak, a utječu i na pamćenje, koordinaciju., a javljaju se i paranoje, napadi panike i tjeskobe.Te droge mogu dovesti do visokog krvnog tlaka, povećavaju otkucaje srca, povisuju tjelesnu temperaturu, dovode do povraćanja, dehidracije, a u najteži slučajevima do zastoja srca, bubrega i nagle smrti.Te su droge ilegalne i nikad ne možeš znati njihov sastav, pa samo i jedno konzumiranje može biti smrtonosno.

O sveprisutnoj drogi, pa čak i u najtežim oblicima, govori i podatak istraživanja iz 2005. da se prvo sredstvo počinje uzimati oko šesnaeste godine, a oni koji nastavljaju konzumaciju dolaze do heroina već

u dvadesetoj godini.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Stiven Šijak   datum: 24. 9. 2008.

NADOKNADA NASTAVE

Poštovani roditelji i učenici!

Varaždinska županija kao osnivač OŠ Ludbreg zatražila je suglasnost MZO-a za nadoknadu nastavnih dana provedenih u štrajku te Vam istu prilažemo. Napominjem da je i subota, 18.travnja 2020., nastavni dan. Ujedno Vas pozivam na Božićnu priredbu koja će se održati 23.12.2019. u kinodvorani u 9:00 sati i u 11:15 sati.

Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica: Đurđa Kladić

Priloženi dokumenti:
Suglasnost MZO.pdf

Udžbenici i radni materijal 2019./2020.

Poštovani roditelji,

Grad Ludbreg će financirati kupnju radnog materijala za sve učenike OŠ Ludbreg.
Udžbenike i radni materijal učenici će dobiti u školi prvog radnog dana, 9.rujna 2019.
 
Napominjemo da Grad ne financira kupnju mapa za likovnu kulturu, zbirki zadataka koje nisu propisane kao ni ispite znanja..

 

LOGO ŠKOLE


KONTAKT


Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 


Individualni razgovori

Projekti prehrane

Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

 


Žurni poziv 112

         


EU


Projekt e - Škole

Kutak za učenike
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

CERT
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Net-sigurnost
Sigurnost djece na netu

preskoči na navigaciju