preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Novosti

Upisi djece u 1. razred za školsku godinu 2021./2022.

Roditelji koji nisu poštom ili u dječjem vrtiću dobili poziv na psihofizički  pregled djeteta za upis u 1. razred molimo da se jave školi na broj telefona 810-834  interni  (pedagoginja, psiholog ili logopedinja) radi dogovora o terminu pregleda ili da pošalju obavijest o tome na mail: pedagog.osludbreg@gmail.com.

Posjet liječniku dentalne medicine je potrebno obaviti PRIJE LIJEČNIČKOG PREGLEDA kod liječnice školske medicine.

Molimo da svu dokumentaciju primljenu uz poziv donesete popunjenu u školu na datum pregleda, ne morate je ostavljati u kutiji na malom ulazu. 

Poštovani roditelji, 

objavljen je Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u Varaždinskoj županiji: link u nastavku Obrasci i zahtjevi - Varaždinska županija - Službeni internet portal (varazdinska-zupanija.hr)

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021/2022 upisuju se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Varaždinske županije, a koja do 1. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života (djeca rođena od 1.travnja 2014. godine do 31.ožujka 2015. godine), kao i djeca kojoj je prošle godine odgođen upis.

KLIKOM NA OPŠIRNIJE MOŽETE PROUČITI SVE VAŽNE INFORMACIJE O UPISU U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE I PREUZETI BROŠURU O PRIPREMI ZA UPIS. 

Raspored testiranja bit će objavljen tijekom ožujka. Prema navedenom planu upisa od Upravnog odjela Škola je zaprimila popis školskih obveznika (MUP) te ćemo prema tom popisu na kućne adrese slati pozive za testiranje u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama.


Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece

Prije redovitog upisa u osnovnu školu Stručno povjerenstvo škole će utvrditi psihofizičko stanje djece, školskih obveznika.

Osnovne škole, u suradnji sa Stručnim povjerenstvima škole, obavještavaju roditelje o mjestu, vremenu i rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece te dokumentaciji potrebnoj za upis putem svojih mrežnih stranica, oglasnih ploča škole kao i odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, a po mogućnosti i preko medija, sukladno propisima kojima se uređuje zaštita osobnoh podataka. 

Pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja obavit će se:

–  u OŠ LUDBREG  provodit će se ispitivanje spremnosti za školu tijekom travnja ili svibnja – točan datum i vrijeme ispitivanja bit će objavljen u ožujku

– liječnički pregled djeteta liječnik obavlja u zdravstvenoj ustanovi  (ZZJZ Varaždin)– roditelji/staratelji će termin liječničkog pregleda dogovoriti s liječnicom (tijekom ljeta)

U slučaju da dijete nije bilo na popisu školskih obveznika te roditelji/skrbnici nisu dobili poziv za pregled, roditelj/skrbnik  je dužan izvršiti prijavu za upis u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području (na temelju prebivališta ili prijavljenog boravišta).

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj/skrbnik je dužan do 30. svibnja 2021. godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole  kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme. Stručno povjerenstvo škole su stručni suradnici škole.

Odgoda upisa

Stručno povjerenstvo škole će predložiti odgodu upisa u prvi razred osnovne Upravnom odjelu za prosvjetu, klturu i sport Varaždinske županije, odgodu upisa u prvi razred osnovne škole, osobito:

- ako procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,

– ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo jedanput, i to za jednu školsku godinu. 

 

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće.

Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole  podnosi roditelj djeteta Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Varaždin, Franjevački trg 7.  – Obrazac 6. Zahtjev za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta.  Osim zahtjeva roditelj obvezno dostavlja medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Rješenje o privremenom oslobađanju djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole donosi se za razdoblje od jedne školske godine ili dulje, sukladno nalazu i mišljenju jedinstvenog tijela vještačenja. 

 

Upis u drugu školu kojoj dijete ne pripada prema upisnom području

Međutim, ukoliko Škola zaprimi od roditelja djeteta zahtjev za upis u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području, dužna je žurno Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dostaviti presliku zahtjeva s priloženom dokumentacijom i obrazloženjem iz kojeg je razvidno da takav upis ne izaziva povećanje broja razrednih odjela utvrđenih planom upisa u toj Školi ili druge poremećaje u organizaciji nastave, a radi obavještavanja osnovne škole u koju se učenik trebao upisati prema upisnom području –obrazac Zahtjev za upis u drugu školu.

ZA RODITELJE KOJI NE UPIŠU DIJETE U OSNOVNU ŠKOLU SUKLADNO ČLANKU 19. ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI, PROPISANA JE NOVČANA KAZNA ZA PREKRŠAJ. 

Prijevremeni upis

Iznimno, za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka 2021. godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za prosvjetu kulturu i sport Varaždinske županije, Varaždin, Franjevački trg 7, za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika – Obrazac 6. Zahtjev za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta- na mrežnim stranicama Varaždinske  županije . 

Budući da je program predškole obvezan za svu djecu i godini dana prije polasaka u osnovnu školu roditelj, osim zahtjeva, dostavlja i mišljenje stručnog tima predškole ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Rješenje  o prijevremenom upisau djeteta u prvi razred osnovne škole donosi se na temelju dokumentacije o rezultatima psihološkog testiranja, mišljenja i prijedloga Stručnog povjerenstva škole te mišljenja Stručnog povrejensta Upravnog odjela za prosvjetu, kultutu i sport Varaždinske županije za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, učenika. 

Za svu djecu koji su školski obveznici obvezno se provodi psihološko testiranje u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području. 

 


Priloženi dokumenti:
Plan_upisa.pdf (720.69 KB)
Brosura_za_roditelje_kod_upisa.docx (157.37 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Šamarija   datum: 28. 1. 2021.

LOGO ŠKOLE


Trajanje satova


KONTAKT


Termini -informacije

Termini podrazumijevaju javljanje učitelja - odgovaranje na mailove roditelja.

Za sada će se radi epidemioloških mjera individualni razgovori održavati online.

Nadamo se da ćemo s vremenom moći održavati informativne razgovore uživo.

U prilogu je termin i službeni mail učitelja- termin u kojem roditelji mogu očekivati odgovor i povratnu informaciju od učitelja.

 

Priloženi dokumenti:
UCITELJI INDIVIDUALNI 20 21.docx


Upisi u SREDNJU


PROJEKT LORA

LORA - laboratorij održivog razvoja

Pogledajte ovdje kakvi projekti se odvijaju u našoj školi.

http://lora.bioteka.hr/os-ludbreg-senzorni-park-i-djecji-hrvatsko-romski-rjecnik/


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 


Projekti prehrane

Raspored zvona

TRAJANJE SATOVA - DVIJE SMJENE

UJUTRO:

1. sat 7:45 - 8:30

2. sat 8:35 - 9:20

3. sat 9:35 - 10:20

4. sat 10:25 - 11:10

5. sat 11:15 - 12:00

 

POPODNE:

1. sat 12:50 - 13:30

2. sat 13:35 - 14:15

3. sat 14:20 - 15:00

4. sat 15:10 - 15:50

5. sat 15:55 - 16:35

6. sat 16:40 - 17:20

7. sat 17:25 - 18:05

 


Raspored sati

 

 

 


Žurni poziv 112

         


EU


Projekt e - Škole

Kutak za učenike
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kućni red škole


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Forum

Korisni linkovi

CERT
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Net-sigurnost
Sigurnost djece na netu

preskoči na navigaciju