preskoči na sadržaj
 

Četvrtu godinu zaredom u OŠ Ludbreg rade pomoćnici u nastavi. Njihov rad omogućen je financiranjem najvećim dijelom od strane Europske unije te manjim dijelom Varaždinske županije, a putem projekata županije i natječaja za sredstva Europskog socijalnog fonda. Također su u našoj školi radili pomoćnici koje smo zapošljavali preko Zavoda za zapošljavanje putem neke od njihovih mjera za nezaposlene. Pomoćnici u nastavi zaposleni putem projekata su nezaposlene osobe koje su prošle ciljanu selekciju prema sposobnostima i karakteristikama osobnosti te edukaciju za pomoćnike u nastavi.

U razdoblju od 2014. do 2018. osiguravanje pomoćnika omogućeno je putem četiri projekta Varaždinske županije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU. To su projekti „Osiguravanje pomoćnika učenicima u školama Varaždinske županije“, „Veliki za male“, „Uz tebe sam“ te ove školske godine projekt „Ja mogu“.

Korisnici usluga pomoćnika su učenici u nepovoljnom položaju u savladavanju obrazovnih i razvojnih zadataka koje u takav položaj stavljaju njihove različite teškoće u razvoju. Stoga je cilj rada pomoćnika u nastavi olakšati njihov nepovoljan položaj i savladavanje prepreka koje pred njih stavljaju njihove teškoće u razvoju. Na taj način je učenicima s teškoćama omogućena inkluzija u redovni obrazovni sustav i smanjivanje socijalne isključenosti. Ne manje važan cilj je i razvoj društvene svijesti kod učenika, roditelja i svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa u prihvaćanju različitosti. Ovi ciljevi se ostvaruju svakodnevnim neposrednim radom pomoćnika s učenicima i njihovim interakcijama s učiteljima i roditeljima.

Ove školske godine pomoćnici u nastavi su Goran Pokos, Jasminka Dragić te Kristina Benković , zaposlena kao zamjena za Tanju Grgetić koja je na održavanju trudnoće. Njihova imena zaslužuju biti dio ovog osvrta na projekt „Ja mogu“ s obzirom da su svojim angažmanom i radom postali dragocjeni u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju. Ta imena dobro znaju učenici kojima pomažu, drugi učenici ,učitelji i roditelji. S obzirom na veličinu škole i brojnost djece s teškoćama u razvoju bilo bi dobro da ima više pomoćnika u nastavi čija bi imena pamtila djeca kojima bi pomagali.

 

Davor Kosec,prof.

Stručni suradnik psiholog

Koordinator za pomoćnike u nastavi

 

 

 

U nastavku možete preuzeti prezentaciju 'Kako je to biti pomoćnik u nastavi'  koju je izradio pomoćnik u nastavi u OŠ Ludbreg, Goran Pokos. 

 

KONTAKT


LOGO ŠKOLE


 


 


OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

Priloženi dokumenti:
raspored1.jpg
raspored1.pdf


Žurni poziv 112

         


EU


Projekt e - Škole

Kutak za učenike

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

CERT
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju