preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

Projekt “Dvije I pol minute do ponoći – inovativni edukacijski pristup bavljenju problemom klimatskih promjena u osnovnim školama” financiran od Erasmus + programa, započeo je 1. studenog 2017. godine.

Projekt ima za cilj povećanje kompetencija I vještina učitelja i učenika osnovnih škola u razumijevanju klimatskih znanosti i bavljenju klimatskim promjenama te potrebom upotrebe obnovljivih izvora energije u učionici I izvan nje, ali isto tako i razvoj snažnog sistema vještina razmišljanja o predviđanjima globalnih klimatskih promjena potičući pritom kritički pristup u razmišljanju o glavnim razlozima ovog prirodnog fenomena.

Projekt uključuje tri javna tijela: općinu Peshtera (Bugarska, koordinator projekta), lokalnu zajednicu grada Ludbrega (Hrvatska) i komunalno poduzeće KJP vodovod iz Kochani (Makedonija) koja će razviti dokument transnacionalne strategije za partnerstvo u bavljenju problemima klimatskih promjena; tri ekspertne nevladine udruge: REAP (Bugarska), MAGA (Makedonija) i REAN (Hrvatska) koje će se uključiti u izgradnju kapaciteta i edukaciju učitelja; i tri osnovne škole: Patriarh Evtimiy (Bugarska), Krste P. Misirkov (Makedonija) i OŠ Ludbreg (Hrvatska) koje će voditi pilot aktivnosti podučavajući učenike u predmetima koji se odnose na probleme klimatskih promjena i korištenju otvorenih online izvora edukacije.

Projekt je započeo 3. studenog 2017. s prvim transnacionalnim sastankom u Peshteri u Bugarskoj. Sastanak je otvorio gradonačelnik Peshtere koji je održao kratku konferenciju za novinare. Tijekom sastanka svi partneri potpisali su partnerski sporazum s koordinatorom projekta, razgovaralo se o predstojećim aktivnostima i osnovan je odbor za rukovođenje projektom.

Trajanje projekta je 24 mjeseca i ukupni budžet iznosi 135.050 eura.

LOGO ŠKOLE


KONTAKT


Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


Individualni razgovori

Projekti prehrane

Raspored zvona

 


Raspored sati

 

 

 


Žurni poziv 112

         


EU


Projekt e - Škole

Kutak za učenike
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kućni red škole


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi

CERT
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Net-sigurnost
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju